Publikus Árnyak Könyve

A cikkek felhasználása bármilyen formában csak a fordító és a Berkano honlap, mint forrás megjelölésével lehetséges!

A kör felvetése

Kényelmes lehet krétával vagy festékkel jelölni a kört, hogy látható legyen, de lehet a szõnyeg mintáját nézni, vagy bútorokkal megjelölni a határait. Az egyetlen kör, ami igazán számít [mágikus szempontból] azonban az, amelyet minden rítus elõtt meghúzunk vagy Athaméval, vagy Mágikus Karddal. A kör általában kilenc láb [274 cm] átmérõjû, hacsak nem valami egészen különleges célra készül. Ehhez jön még két külsõ kör egymástól 6 inch [15.24 cm] távolságra, így a külsõ kör pont 11 láb [335 cm] átmérõjû lesz.

[1] Ha kiválasztottad a helyet, vedd a sarlót, vagy a Mûvészet szablyáját, vagy egy Witch Athamét, ha hozzá tudsz jutni, és szúrd a középpontba, majd végy egy kötelet és hasznos, ha a Vontató Kötél az, hurkold az Eszköz köré, négy és fél láb hosszan, és így jelöld ki a kör kerületét, de a Karddal vagy a fekete nyelû késsel, vagy nem sok hasznát látod, de mindig hagyj kaput Észak felé. Mindhárom kört húzd meg, egyiket a másikon belülre, majd írd közéjük a Hatalmas Neveket.

[2] Elõször húzd meg a kört Karddal vagy Athaméval.

[3] Szenteld fel a sót és vizet. Érintsd meg a vizet az Athamével és mondd: "Megtisztítalak, ó víznek teremtménye, hogy vess ki magadból az illúziók világa szellemeinek minden tisztátalanságát és szennyét, hogy ne árthassanak nekem, Aradia és Kernunnosz neveiben."

[4] Érintsd az Athamét a sóhoz és mond: "Aradia és Kernunnosz áldása legyen eme sóból lévõ teremtményen, és minden gondoszság és nehézség távolíttassék el és minden jó jöjjék, mert nélküled az ember nem élhet, amiért megáldalak és megidézlek téged, hogy segedelmemre lehess."

[5] Tedd a sót a vízbe.

[6] Hintsd szét a szentelt vizet.

[7] Gyújts gyertyákat, mondd: "Megtisztítalak téged, ó tûz teremtménye, hogy minden fantazma távozzék tõled és ne árthasson vagy téveszthessen meg semmilyen módon, Aradia és Kernunnosz nevében."

[8] Figyelmeztesd az avatandókat (ha vannak) és a társaidat, lépjetek a körbe és zárd le három pentagrammal.

[9] Nyilvánítsd ki a rítus célját.

[10] Járjatok körbe legalább háromszor, mielõtt megkezdenétek a munkát.

[11] Idézés: "Ébresztlek, szólítlak, megidézlek benneteket, Kelet, Dél, Nyugat, Észak hatalmas urai!"