Wicca képzés

Kiscsoportos tanulási lehetõség

A TRADICIONÁLIS WICCA NEM KERÜL PÉNZBE!
Mivel a képzés ingyenes, nem feltétlenül jár mindenkinek. Elképzelhetõ, hogy az érdeklõdõk nem találják meg azonnal tanítójukat, társaikat. De hiszünk abban, hogy a kitartás és az igazi elkötelezettség segít megtalálni mindenkinek a saját útját.

A képzés menete

A képzés tanulócsoport keretein belül folyik. A tanulócsoport meghatározott tematika szerint halad, hetente új leckét dolgozva fel. Minden héten egy estét azzal töltünk, hogy a csoport összegyûlik és megbeszéljük az adott, heti témakört. A képzés ideje nagyjából egy év.

Az év közben, amikor módunk adódik rá, eseményeket is szervezünk, ezek egy része a Berkano különbözõ rendezvényei (nyilvános elõadások, ünnepek, táborok), más részük komoly tanulás. A tanulás fontos része, hogy a csoport tagjai között barátság, szorosabb testvériségi kapcsolat alakuljon ki.

Az intenziv képzés végeztével kiderül, hogy ki az, aki továbbra is a Wicca útját szeretné járni, és komolyabb, mélyebb misztériumokat is meg akar élni; és ki az, akit mi is alkalmasnak látunk arra, hogy ezen az úton haladhat tovább velünk. A Wiccának nem célja a tömegek vonzása - csak azok legyenek részesei, akik vállalják az elkötelezettséget és az Istenpár papságába kívánnak tartozni. Beavatást nem tudunk igérni, a lehetõsége adott.

Elvárásaink

Csak 18. életévüket betöltött jelentkezõket áll módunkban oktatni.

Legyél képes csoportban dolgozni, közösségben tevékenykedni. Ennek része az érett, felnõtt kapcsolatteremtésre való készség, a nyitott, toleráns gondolodásmód.

A Wiccáról vagy bármely más mágikus kultúráról szerzett tudás nem elõfeltétel.

A csoportnak rendszeresen, hetente találkoznia kell. Aki nem tudja bevállalni a rendszeres, heti kb. 1 órás elfoglaltságot és a hozzá tartozó rendszeres felkészülést, az sajnos nem alkalmas.

A tanulás mellett a csoport tagjainak komoly elkötelezettséget kell felmutatnia a Berkano Tradició iránt, ami megnyilvánulhat a következõ módokon:
• segitség a rendezvények megszervezésében (helykeresés, stb.);
• nyilvános rituálék tartása (természetesen akkor, amikor már felkészültetek rá);
• elõadások tartása (megintcsak akkor, ha már felkészültetek rá);
• táborokban való aktiv részvétel;
• segítségnyújtás a többi érdeklõdõnek és tanulnivágyónak.

Minden érdeklõdõt szeretettel fogadunk, részletekrõl a Berkano Facebook oldalán vagy üzenetben lehet érdeklõdni. A jelentkezõket felvételi beszélgetésre hívjuk, ott dõl el, hogy kit vállalunk el tanításra.